Gezonde voeding, gezond haar?

 In Uncategorized

Het is belangrijk om goed voor je haar te zorgen. Maar wist je dat de basis van goedverzorgd haar, huid en nagels bij je voeding ligt? Zo zorgen verschillende vitaminen en mineralen ervoor dat je haren en nagels sterker worden. En ook je huid gaat er beter uitzien. Bijna iedereen weet wel dat je huid dof, grauw of vet kan worden van teveel ongezond eten. Hetzelfde geldt voor je haar. Te vaak een vette hap en te weinig groente en fruit heeft een flinke invloed op je huid, je humeur én je haar!

Daarentegen stimuleren verse, natuurlijke producten een gezonde haardos met een mooie (natuurlijke!) glans. Ingrediënten zoals B-vitaminen en omega3-vetzuren vind je bijvoorbeeld in vette vis (zalm, makreel en haring), volkorenproducten en noten. En deze voedingsstoffen versterken je haar, nagels en huid. Hoe makkelijk wil je het hebben?

love food

Er is ontzettend veel te vertellen en te lezen over de werking van vitaminen en mineralen. Daarom houden we het bij een paar voorbeelden..

Wist je dat:

  • Vitamine B-complex, C, D en E stimuleren de haargroei, onder andere door de doorbloeding, aanmaak van rode bloedlichaampjes en het versterken van je haar te stimuleren
  • IJzer, calcium en silicium gaan haaruitval tegen (natuurlijk kunnen er altijd medische of externe factoren zijn, waarbij een goede dosis vitaminen niet genoeg zal zijn)
  • Proteïnen (eiwitten) bevorderen de celgroei en zorgen daardoor voor sterker haar, nagels en huid. Dit vind je o.a. in (kidney)bonen, soja, linzen en eieren
  • Silica zit o.a. in bieten, bladgroenten, paprika, tarwe en taugé, en versterkt je skelet en je haar

En zo kunnen we nog wel even doorgaan!

Let wel op dat je kiest voor verse (biologische) producten, omdat deze vaak de meeste voedingsstoffen bevatten. Daarnaast is het belangrijk om goed te ontbijten en voldoende te drinken.

Eigenlijk is het allemaal heel logisch en kennen we de meeste tips wel voor een gezonde levensstijl. Maar nu je weet dat je er niet alleen fitter van wordt, maar je ook nog eens van binnen en buiten meer gaat stralen; waar wacht je nog op?

gezond haar

Naast een goede voeding kan je natuurlijk ook van de ‘buitenkant’ zorgen voor een goede verzorging van je haar. Daarbij is het belangrijk dat je de verzorgingsproducten allereerst uitzoekt op de uitwerking die je wilt. Heb je dun of misschien vet haar, is je haar beschadigd of geverfd of wil je gewoon een ‘simpele’ shampoo die je haar verzorgt en een mooie glans geeft? In onze kapsalon hebben we een brede range producten, die soms specifiek op één of meerdere punten werken, of waar nodig je haar lekker verzorgen en natuurlijk reinigen / stylen.

Onze producten

Dun haar:
Collections Nature Volume Densifying Shampoo
zorgt ervoor dat het haar er voller uitziet, zonder het te verzwaren.

Beschadigd en gekleurd haar:
Collections nature by cycle vital shampoo
is een  intense repairing shampoo die je haar intensief verzorgt en het glans geeft. Met als geheim ingrediënt de zwarte bes!

Vet haar:
Collections Nature Clarifiant Purifying Shampoo
verwijdert overtollig olie op de hoofdhuid of in het haar. De hoofdhuid wordt gezuiverd, het haar voelt licht aan en wordt minder snel vet.

Alle haartypen:
Collections Nature Hydratation Moisturizing Shampoo
zorgt ervoor dat het haar zacht en zeer soepel aanvoelt. Door het gebruik van organische hazelnootblaadjes wordt het haar gekalmeerd en gezuiverd. Geschikt voor alle haartypen.

Bijna al onze producten zijn vrij van sulfaten en parabenen.

Zoals we al eerder schreven, is het heel belangrijk om je haar te wassen en te verzorgen met het juiste product. Let goed op dat de ingrediënten zoveel mogelijk natuurlijk zijn en niet agressief. Wil je meer weten over de verschillende ingrediënten in (onze) shampoos, lees dan hier ons blog over parabenen, sulfaten en siliconen in verzorgingsproducten. En waarom wij (en jij) die niet in onze producten willen!

En last but definately not least: een goed geknipt kapsel doet wonderen! Dus kom snel langs voor een (nieuwe) frisse coupe. 😊

Recent Posts

Leave a Comment