The Look sponsort Profok

 In Uncategorized

Profok fietst opnieuw Marmotte

Profok (Professioneel Fietsen Onder Kerktijd) is een groep vrienden die in september 2010 samen van Rijssen naar Iemst in Oostenrijk fietsten. En daarmee was Profok geboren. Sindsdien fietsen de vrienden ieder jaar een grote tocht.

In 2011 bestond de groep uit 8 man, die samen de Marmotte in Frankrijk reden. Een prachtige tocht door de Alpen, waarbij onder andere de bekende Alpe d’Huez wordt gereden. Deze tocht is in totaal 174 km lang en bedraagt 5000 hoogtemeters. Ook dit jaar doen ze weer mee. Op zaterdag 2 juli staan de mannen aan de start van de Marmotte 2016. Aan deze tocht doen 5000 man mee en het is een spektakel om mee te maken.

Self-supporting

De mannen vertrokken zaterdagavond 25 juni na een goede knipbeurt bij Kapsalon The Look. Naar eigen zeggen acht dagen lang ver van de bewoonde wereld, met een bestelbus vol met eten, fietsen, een mobiele tap en wat 10 mannen verder nodig hebben om de Alpen reuzen te beklimmen. ‘We zijn volledig self-supporting. We slapen in een huis met koelkast, tap, BBQ en beamer. Kortom: we hebben alles goed geregeld. Zelfs de was doen we zelf.’ Het mooie van het team is dat het bestaat uit tien compleet verschillende mannen met uiteenlopende achtergronden, maar met een gezamenlijke passie: fietsen. Ook de leeftijd is divers. Het jongste lid is 30, de oudste 65. ‘En het is nog maar afwachten wie van hen het eerste boven is!’

Jägermeister

De mannen hebben twee logo’s op de shirts staan. Op de borst een haan, ‘want,’ zegt een van de leden, ‘we zijn natuurlijk allemaal haantjes’. Op de arm staat het logo van Jägermeister. Ook daar zit een verhaal achter:
Op 9 januari 2016 werd de openingstocht gereden, die werd afgesloten op camping De Langeberg. Na een borreltje (Jägermeister dus) viel Dirk op de terugweg van zijn fiets. Het één hoeft niet persé iets met het ander te maken te hebben. Hoewel er weinig zichtbaar was, belandde hij uiteindelijk met 5 gebroken ribben en een geperforeerde long op de ic. Met dank aan dit verhaal, dat na een goede afloop en herstel met veel lachsalvo’s wordt naverteld, is het logo meegenomen.

 

Richard Weijs: ‘Ik sponsor dit team onder andere omdat er familie van me mee fietst. Maar ook omdat het gewoon een groep gave kerels is die ieder jaar een stoere tocht fietsen.’ Overige sponsoren zijn onder andere Otje van Potje, Weijman Vastgoedonderhoud en Consolidated Nederland .

Op de foto’s: Gerrit Wessels (geknipt door Manon), Raymond Kienhuis (geknipt door Annerieke), Clemens Braamhaar (geknipt door Richard) en aan de koffietafel: Henk Krukkert, Frank Muller, Henrico ter Harmsel, Ronny Klomp, Willy Kienhuis, Jan Henk Morsink en de benjamin: Bart van Losser.

Recent Posts

Leave a Comment