Waarom onze producten natuurlijk (beter) zijn

 In Uncategorized

Je vraagt je misschien wel eens af waarom een verzorgings- of stylingsproduct bij de kapper over het algemeen wat meer kost dan bij de drogist op de hoek. En waarom wij zo nodig onze eigen producten willen verkopen. Omdat we dat niet simpel willen afdoen met ‘onze producten zijn beter’, duiken we er graag wat dieper in.

Wij benadrukken het online en in onze Kapsalon met regelmaat: onze producten bevatten geen parabenen, siliconen en sulfaten. Maar waarom is dat zo belangrijk?

sulfaten

Sulfaten reinigen je haar en hoofdhuid. Maar dat doen ze behoorlijk agressief. Sulfaten wassen niet alleen je haar schoon, maar verwijderen daarbij ook het belangrijke olielaagje op je hoofdhuid. Het resultaat: een droge en vaak geïrriteerde huid, je haar wordt een droge pluizebol of je krijgt juist vette haren. Want je huid kan als reactie ook juist meer talg gaan aanmaken.

De ene shampoo schuimt veel meer dan de andere. Dat schuim voelt schoon, maar eigenlijk zijn dat alleen de sulfaten die aan het werk zijn. Kortom: shampoo die minder schuimt, bevat meestal minder (of geen) sulfaten en is dus beter voor je haar en hoofdhuid. En het wast net zo schoon, zo niet schoner!

Siliconen

Siliconen zorgen voor een gezonde glans. Maar eigenlijk wordt er alleen een laagje siliconen om je haar gelegd dat je haar laat glanzen. Daarbij maken we wel onderscheid. Oplosbare (plantaardige) siliconen, de naam zegt het al, doen hun werk en lossen daarna op. De niet-oplosbare (synthetische) siliconen  zijn een ander verhaal: deze laagjes stapelen zich als het ware op en zorgen er uiteindelijk voor dat je haar steeds zwaarder wordt. In het ergste geval kan het zelfs de haarschacht helemaal verstikken..

Parabenen

Tot slot de parabenen. Die komen steeds meer in het nieuws. Parabenen zijn een conserveringsmiddel en worden in veel cosmetica en verzorgingsproducten toegepast. Ze gaan schimmels en groei van bacteriën tegen. Maar tegelijkertijd dringen ze je huid binnen en kunnen ook deze stofjes weer een geïrriteerde en/of droge huid veroorzaken.

Wist u dat: De ingrediënten van haarverzorgingsproducten worden op gewicht geordend op de verpakking. Dus hoe hoger op de lijst, hoe groter de hoeveelheid.

COLLECTIONSNATUREINTROFRetNL_0Natuurlijk

Waarom worden deze stoffen dan nog steeds aan veel verzorgingsproducten toegevoegd? Simpel: de natuurlijke ingrediënten zijn duurder dan hun agressieve variant.

Conclusie: Ja, onze producten zijn in verhouding misschien wat duurder dan de algemene merken. Dat komt dus doordat we behoedzaam met de ingrediënten omgaan en doordat er vaak meer onderzoek aan de producten vooraf is gegaan. Maar tegelijkertijd zijn deze ingrediënten hoger geconcentreerd. Dus je hebt een stuk minder nodig voor hetzelfde (schone en toch verzorgde!) resultaat. Win-win wat ons betreft.

Onze biologische lijn verzorgings- en stylingsproducten Nature van Cycle Vital bevat alleen natuurlijke en biologische ingrediënten. Geen parabenen, geen siliconen, geen sulfaten: geen troep.

Recent Posts

Leave a Comment